TOPPODOTHERAPIE

Toppodotherapie en Steel Blue bundelen hun krachten

Toppodotherapie en Steel Blue bundelen hun krachten

5 juni 2013

Toppodotherapie Nederland gaat een partnership aan met het Australische veiligheidsschoenenmerk Steel Blue. In Australië werkt de schoenenproducent al jaren samen met overkoepelende organisaties van fysio- en podotherapeuten.

Eén vijfde van alle Nederlanders loopt voetproblemen op en een nog groter deel krijgt klachten aan de knieën, heupen en rug door een verkeerde voetstand. Zeer vervelend voor de werknemers zelf, maar ook voor de werkgevers. Het leidt tot verzuim op het werk. De kans op herhaling van complicaties is ook nog eens erg groot bij opnieuw verkeerde belasting.

Klachten aan het bewegingsapparaat veroorzaken een kwart van de kosten van het arbeidsverzuim. Deze problemen berusten zelden op ernstige aandoeningen. De oorzaak is meestal een kleinere blessure of overbelasting. Een goede en comfortabele veiligheidsschoen op de werkvloer in combinatie met de specialistische kennis en kunde over goed lopen en staan die de podotherapeut bezit, kan daarom al veel ellende voorkomen en verhelpen.

Het verzuimrisico blijft zonder een goede benadering dus hoog. Dit brengt zowel hoge kosten voor de werkgever als de maatschappij met zich mee. Een goede (preventieve) aanpak verlaagt deze kosten aanzienlijk, en nog belangrijker het bespaart mensen veel ellende. Dit is de reden waarom Toppodotherapie Nederland en Steel Blue de handen ineen slaan.

Bent u nieuwsgierig geworden wat wij of Steel Blue voor uw organisatie kunnen betekeken? Neem dat contact op:

Toppodotherapie: 088-1180515
Steel Blue: www.steelblue.nl – 075-6146027

Informatie folder

@Toppodotherapie