TOPPODOTHERAPIE

Vakblad Arbo, Safety&Health@work: Veilig werken met inlegzolen

Vakblad Arbo, Safety&Health@work: Veilig werken met inlegzolen

12 november 2014

Deze maand staat in het Vakblad Arbo, Safety&Health@work, november 2014,  een uitgebreid artikel over het gebruik van onze gecertificeerde zolen in combinatie met de veiligheidsschoenen van Steel Blue: “Veilig werken met inlegzolen Dragen uw werknemers gecertificeerde veiligheidsschoenen? Dan is het maar de vraag of ze daarmee ook veiliger werken”.

Wijziging van de norm

Sinds 2011 is de norm EN-ISO 20345 op dit punt gewijzigd: veiligheidsschoenen waar iemand zelf een zool instopt, zijn niet langer veiligheidsschoenen. Let wel, dit geldt ook als de schoen zelf is gecertificeerd en de zool is voorgeschreven door een gecertificeerd podotherapeut. Het gaat namelijk niet om de schoen of de zool, maar om de combinatie van die twee. Ook die moet zijn gecertificeerd.

Dat is logisch, want inlegzolen kunnen de ergonomie van schoenen veranderen. Zo verminderen ze het antistatische karakter, zo- dat de gebruiker niet langer is beschermd tegen elektrische schokken. Bovendien kan zo’n zool ervoor zorgen dat de medewerker minder ruimte heeft bij zijn tenen. Daardoor raken die bij een harde klap eerder bekneld.

Lees hier het complete artikel.

Veilig werken met inlegzolen Dragen uw werknemers gecertificeerde veiligheidsschoenen? Dan is het maar de vraag of ze daarmee ook veiliger werken

@Toppodotherapie